https://www.debosrand.nl/uploads/icons/omgeving_icons.png

Dorp & Stad

Niet alleen Camping de Bosrand ligt op het mooiste plekje van de Veluwe, maar zo zijn er nog een paar leuke dorpen en steden om te winkelen of om een lekker kopje koffie te drinken op een gezellig terrasje.

Beekbergen, 4 km vanaf de camping
Een gezellig dorp met een aantal leuke winkeltjes en terrasjes. De Veluwse Avondmarkt, elke donderdagavond in juli en augustus van 18.00 tot 21.15 uur, is een folkloristisch evenement dat grote bekendheid geniet in heel Nederland. Er worden diverse oude ambachten gedemonstreerd zoals wolspinnen, klompenmaken, stoelenmatten, bijenkorven vlechten, armeluis kunst, 'wasdag', zeisharen en touwslaan. Ook kunt u diverse streekgerechten proeven.

1200xauto_apeldoorn-centrum.jpg

Dorpen en steden in de omgeving

stad.jpg Apeldoorn

Apeldoorn, 10 km vanaf de camping
Een ontspannen en eigentijdse stad om in te winkelen. De binnenstad is modern maar kijk ook eens omhoog....

Boven de moderne gevels zie je vaak prachtige karakteristieke panden. Ronddwalend door de bruisende binnenstad, kun je ontdekken waarom. 

Naast grote warenhuizen  en winkelketens, biedt Apeldoorn tal van leuke boetiekjes. Laat je verrassen door de diversiteit aan winkels: in Apeldoorn slaag je altijd! 

stad.jpg Arnhem

Arnhem, 22 km vanaf de camping
Haal je hart op in mode-, design- en winkelstad Arnhem! Slenter vanuit de Koningstraat, door de knusse 7straatjes en laat je verrassen door het uitgebreide, niet-doorsnee aanbod. Of strijk je lekker neer in een gezellig koffietentje of aangename wijnbar.

Op de grens van de historische binnenstad ligt het architectonische Musiskwartier met een breed scala aan bijzondere winkels. In het Klarendalse Modekwartier draait alles om mode, design en kunst. Zowel aanstormend talent als gevestigde namen hebben hier hun atelier of studio, waar je vaak zo naar binnen kunt lopen.

stad.jpg Bronkhorst

Bronkhorst, 20 km vanaf de camping
Het kleinste stadje van Nederland, maar wat betreft grootte en uitstraling is dit Gelderse plaatsje met maar een handjevol huizen echt een dorp. Middelpunt is de kerk. Rondom de kerk staan de ouderwetse huisjes en voormalig stadsboerderijen, opgetrokken uit baksteen met versierde gevels. Geen enkel exemplaar is gelijk en de meeste zijn erg fotogeniek. 

Het ligt in de uiterwaarden van de IJssel en je kunt met een pontje naar Brummen. In een aantal van de huizen zitten tegenwoordig restaurants waar je terecht kunt voor een lekkere lunch met de nadruk op steekproducten of voor een biertje. Zeker op een zomerse dag zitten de terrassen hier vol.

stad.jpg Deventer

Deventer, 22 km vanaf de camping
Een hele gezellige Hanzestad. De binnenstad van Deventer is opgedeeld in acht kwartieren met elk zijn eigen charme, winkelaanbod en bezienswaardigheden. In deze stadsdelen leer je Deventer pas echt kennen.

Wandel door de pittoreske binnenstad en struin lekker rond door de smalle straten. De stad biedt een verrassend groots aanbod van eigenzinnige en unieke winkels en galeries, van hip & trendy tot nostalgisch. Onderweg ontdek je bovendien verrassende plekken voor de nodige versnaperingen tijdens het shoppen.

stad.jpg Loenen

Loenen, 5 km vanaf de camping
Rijk aan historie en veel bezienswaardigheden. Zoals de schaapskooi, Kasteel ter Horst, papierfabriek De Middelste Molen en het Ereveld. Loenen heeft ook een eigen stoomtreinstation.

Er zijn diverse ateliers en beeldentuinen om te bekijken. Eenmaal per jaar wordt er een kunstroute georganiseerd.

Breng ook een bezoek aan de grootste waterval van Nederland, De Loenense waterval.

stad.jpg Zutphen

Zutphen, 18,5 km vanaf de camping
Zodra je de stadspoorten van Zutphen binnen gaat, stap je in een andere wereld. Talloze historische panden, groene hofjes midden in het centrum, kleurrijke steegjes, unieke boetieks en speciaalzaken én volop kunst en cultuur.

In de sfeervolle Hanzestad vind je alles voor een complete dag uit. Bezoek de Musea Zutphen of de Walburgiskerk, neus lekker rond in de winkelstraten en geniet op een van de gezellige terrassen van een welverdiend hapje en drankje.