https://www.debosrand.nl/uploads/icons/omgeving_icons.png

Musea

Er zijn heel veel musea te vinden in de omgeving, te veel om op te noemen, maar voor zowel jong als oud is er altijd wel een te vinden. Een museum is tegenwoordig niet alleen maar kijken, maar u kunt ook actief deelnemen aan leuke activiteiten. 

Het Stoomtrein museum in Beekbergen, 2,5 km vanaf de camping
Alles is veranderd, maar de stoomtrein tussen Apeldoorn en Dieren is gebleven. Niet als een dagelijks vervoermiddel, maar wel als een bijzondere attractie. Beleef het indringende geluid van de stoomfluit. Ervaar het stampen, de stoomontwikkeling en de trekkracht van de machtige stoomlocomotieven. De reis met de stoomtrein voert over de meer dan honderd jaar oude spoorlijn Koningslijn. Een traject dat loopt tussen de Veluwe en de IJsselvallei door, met een afwisselend bos en weidelandschap. 

Bezoek website

De_Bosrand_Het_loo.jpg

Musea

kroon.JPG Paleis Het Loo

Paleis Het Loo in Apeldoorn, 12 km vanaf de camping
Bewonder het paleis en treed in de voetsporen van de Oranjes. Geniet van de kunstcollectie, de tuinen en de stallen met oude koetsen en oldtimers.

Een paleis als jouw thuis. Hoe voelt dat? Het is niet alleen een huis om in te wonen, maar ook om als koning of koningin in te werken. Het paleis staat vol met dure meubels en oude schilderijen.

Bezoek website

van gogh.JPG Kröller-Müller museum

Kröller-Müller Museum in Otterlo, 24 km vanaf de camping
Hier sta je oog in oog met de mooiste Vincent van Goghcollectie ter wereld en geniet je van topstukken van moderne meesters als Claude Monet, Georges Seurat, Pablo Picasso en Piet Mondriaan.

Door de ligging midden op de Veluwe en de unieke combinatie van kunst en natuur is het Kröller-Müller een plek om te genieten en tot rust te komen. Een perfecte dag uit voor jong en oud!

Bezoek website

ford.JPG Ford museum

Ford Museum in Beekbergen, 4 km vanaf de camping
Het museum is gehuisvest in een oude watermolen. Een collectie Ford oldtimers vanaf bouwjaar 1907 tot 1935 is hier te zien.

Naast deze prachtige auto’s die allemaal in rijdende staat zijn vindt u een collectie van foto’s, auto-miniaturen,Ford-accessoires, fietsen en vele andere interessante dingen.

Bezoek website

molen.JPG Openluchtmuseum

Het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem, 19 km vanaf de camping
Het museum is 44 hectare groot en staat vol met allerlei authentieke en bijzondere gebouwen. Ieder gebouw heeft zijn eigen boeiende geschiedenis en interessante verhaal.

Tijdens een bezoek aan het museum móet je eigenlijk even een ritje met een historische tram maken.

Bezoek website

parachute.JPG Airborne museum

Airborne museum in Arnhem, 25 km vanaf de camping
Er is enorm veel te beleven in en rondom het Airborne museum. Verrijk je bezoek met een buitenrondleiding, lezing of speurtocht! Voor iedereen is er een geschikte activiteit.

In de ondergrondse Airborne Experience komt de geschiedenis tot leven! Loop in de voetsporen van een Britse parachutist en beleef de Slag om Arnhem.

Bezoek website

dobbelsteen.jpg Speelgoedmuseum

Speelgoedmuseum Deventer, 19,5 km vanaf de camping
Dé museale speelplaats voor jong en oud!

Het heeft de grootste speelgoedcollectie van Nederland. De topstukken zijn hier te zien in twee sfeervolle koopmanshuizen uit de Hanzetijd. Je zult ontdekken dat speelgoed niet alleen vermakelijk is, maar ook veel vertelt over onszelf.

Bezoek website

Nog meer leuke musea

* Coda museum in Apeldoorn, 10 km van de camping
De plek voor wisselende tentoonstellingen met moderne, beeldende kunst, hedendaagse mode- en kunstenaarssieraden van (inter)nationale ontwerpers en kunstenaars en kunst van en op papier. 

Bezoek website

* Het Museonder in Otterlo, 16 km van de camping
Het eerste ondergrondse museum ter wereld. Het Museonder geeft een verrassend beeld van alles wat er onder het aardoppervlak leeft en wat er vroeger geleefd heeft. 

Bezoek website

* Radio Kootwijk in Kootwijk, 24 km van de camping
Het monumentale voormalige zendstation Radio Kootwijk verrijst in het hart van de Veluwe, waar de bomen plaats maakten voor een open gebied van heidevelden en zandverschuivingen. Eenmaal de afrit naar Radio Kootwijk genomen, begint de verwondering.

Bezoek website