https://www.debosrand.nl/uploads/icons/omgeving_icons.png

Omgeving

De Bosrand ligt op het mooiste plekje van de Veluwe. Of u nu voor rust komt, voor de natuur, een bezoek aan een dorp, stad of museum of iets actievers wil doen, wij zijn het ideale vertrekpunt.

In de directe omgeving kunt u de volgende wandelroutes lopen: Klompenpad "Albapad", Maarten van Rossumpad Etappe 12, Marskramerpad Etappe 9 en diverse routes van Wandelnetwerk Veluwe A67, A68, A70.

Op wandelafstand (3 km) vindt u het dorp Beekbergen. Vooral in de vakantieperiode is het er erg gezellig met o.a. iedere donderdagavond in juli en augustus een grote Veluwse markt.

Hoge_Veluwe.jpg

compas.jpg Geocaching

Iemand verstopt op een bijzondere plaats, een waterdicht voorwerp, met daarin een logboek, en soms leuke voorwerpen (om te ruilen). D.m.v. een GPS apparaat gaat u op zoek naar deze verborgen caches. Klik hier voor uitleg van Geocaching.

In onze omgeving liggen veel caches verstopt die u te voet of met de fiets kunt zoeken. U komt hierdoor op mooie plaatsen. GPS apparaten zijn bij ons te huur.

trein.jpg Stoomtrein

In het voorjaar van 1975 werd door een groep enthousiastelingen de eerste aanzet gegeven tot de oprichting van de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij, kortweg VSM. De VSM is gevestigd op de grens van Beekbergen en Lieren en rijdt over het traject Apeldoorn – Dieren en passeert onderweg de Bosrand. De VSM beschikt over een groot aantal stoomlocomotieven. De stoomtrein is een leuk alternatief om de Veluwe te verkennen.

waterval.JPG Loenense waterval

Voor de economische ontwikkeling van Apeldoorn werd in 1825 het Apeldoorns kanaal gegraven. Om de toevoer van water in het kanaal zeker te stellen werden er kunstmatige beekjes aangelegd. Door het hoogteverschil zijn er 2 watervallen aangelegd. Met een verval van 15 meter is de Loenense waterval de hoogste waterval van Nederland.