https://www.debosrand.nl/uploads/icons/omgeving_icons.png

Natuur

De Veluwe, volgens velen hét mooiste natuurgebied van Nederland en dat vinden wij ook! Zo ontdek je er prachtige heidevelden, zandvlaktes, rivieren en bossen. Stuk voor stuk gebieden die je na een bezoek lang bij blijven.

Kom je naar de Veluwe om wild te spotten? Dan is Het Nationale Park De Hoge Veluwe iets voor jou! De vos, de das, het ree, het wild zwijn en het edelhert zijn de Big Five van Nederland én op de Hoge Veluwe spot je ze allemaal! Soms worden de schotse hooglander en de bever nog genoemd. Die zijn er óók te zien, net als honderden andere zoogdieren, vogels, reptielen en insecten.

Bezoek website

Hoge_Veluwe.jpg

Natuurgebieden

Boom 5.jpg Beekbergerwoud

Het Beekbergerwoud in Klarenbeek, 2,5 km vanaf de camping
Even ten zuiden van Apeldoorn ligt het Beekbergerwoud. Dit was ooit het laatste oerbos van Nederland.

In het gebied is een wandeling van 2,5 kilometer uitgezet. Je slingert al wandelend door een prachtig, gevarieerd dat grotendeels bestaat uit grassen, riet en bomen. Wist je trouwens dat er een kleine uitkijktoren is die je kunt beklimmen en vanuit waar je een prachtig uitzicht over het gebied hebt? Veel van de paden bestaan uit houten vlonderpaden en er zijn regelmatig stapstenen verwerkt in het pad. Een aanrader om eens een rondje te doen!

Bezoek website

Boom7.jpg Berg & Bos

Berg & Bos in Apeldoorn, 12 km vanaf de camping
Grenzend aan de Kroon- domeinen van Paleis Het Loo ligt natuurgebied Stadspark Berg & Bos. In het park van ruim 250 hectare treft u authentieke planten, bomen en dieren van de Veluwe aan. Daarnaast kunnen kinderen zich prima vermaken in Stadspark Berg & Bos.

Het park kent een lange geschiedenis. Zo staat bij de bosvijver de 'Stenen Bank' waar koningin Wilhelmina vroeger nog heeft geschilderd. Het hele park vormt een unieke combinatie van schitterende flora, fauna en cultuur.

Bezoek website

Boom 4.jpg Kootwijkerzand

Het Kootwijkerzand in Kootwijk, 25,5 km vanaf de camping
Een uniek stukje natuur op de Veluwe. Het is het grootste stuifzandgebied van West-Europa. Ondanks dat het natuurgebied vooral bestaat uit stuifzand zijn er veel verschillende bijzondere planten en soorten wild te vinden. Dierensoorten zoals dassen, reeën, edelherten en wilde zwijnen kun je hier spotten. Ook vind je er haarmos, heidesprugge en zandzegge. Leuk weetje: heidesprugge en zandzegge groeien op de wereld alleen in het Kootwijkerzand. 

Vanaf de uitkijktoren die op Kootwijkerzand staat heb je een goed uitzicht over heel het natuurgebied.

Bezoek website

Boom6.jpg Loenermark

De Loenermark in Loenen6.5 km vanaf de camping
De Loenermark is een van de mooiste natuurgebieden. Het naaldbos, de heide met zijn prachtige jeneverbes struwelen en verschillende heidesoorten, de schaapskudde met Veluwse heideschapen en de oude stuifduinen vormen hier het hoogtepunt.

Verder is de Loenermark rijk aan grote zoogdieren, zoals herten, reeën, wilde zwijnen en vossen. Op de Loenermark staat een wildobservatiepost.

Bezoek website

Boom1.jpg Posbank

De Posbank in Rheden, 26 km van de camping
Slingerende weggetjes brengen je door een donker bos langzaamaan naar boven, de wind doet het lichtgekleurde bladerdek zachtjes ritselen en verschillende vogels zingen hun lied. Steeds kom je een beetje hoger, heuveltje op en af, tot dat de bomen ineens plaatsmaken voor enorme heidevelden bespikkeld met paarse bloemetjes.

Tot zo ver als het oog reikt, kijk je uit over heuvels, bossen en heide. Je bent op de Posbank bij Arnhem.

Bezoek website

Boom 3.jpg IJsselvallei

De IJsselvallei in Wilp, 24,5 km vanaf de camping
De smalle IJssel slingert zich vanaf Arnhem naar het IJsselmeer. Langs de oevers wisselen historische Hanzesteden, landbouwgebieden, riviernatuur en bossen elkaar af.  

Dankzij de afwisseling van droog en nat, voelen veel vogels en planten zich hier thuis. Sikkelklaver, slijkgroen, kattenstaart en muurpeper profiteren van de vruchtbare rivierklei. Braamsluiper, kwartelkoning en rietgors zingen het hoogste lied. 

Bezoek website