https://www.debosrand.nl/uploads/icons/omgeving_icons.png

Omgeving

De Bosrand ligt op het mooiste plekje van de Veluwe. Zowel te voet als met de fiets zijn er veel mogelijkheden om de omgeving te verkennen. U kunt bij ons gratis gebruik maken van onze eigen ontwikkelde fietsroutes en wandelroutes. 

In de directe omgeving kunt u ook de volgende wandelroutes lopen: Klompenpad "Albapad", Maarten van Rossumpad Etappe 12, Marskramerpad Etappe 9 en diverse routes van Wandelnetwerk Veluwe A67, A68, A70.

Op wandelafstand (3 km) vindt u het dorp Beekbergen. Vooral in de vakantieperiode is het er erg gezellig met o.a. iedere donderdagavond in juli en augustus een grote Veluwse markt.

De steden Apeldoorn, Arnhem en Deventer zijn goed bereikbaar om een dagje te winkelen en om lekker te eten.

Wilt u ontspannen op de golfbaan? Golfclub De Scherpenbergh ligt op slechts 2 kilometer.

P1060885.JPG

compas.jpg Geocaching

Iemand verstopt op een bijzondere plaats, een waterdicht voorwerp, met daarin een logboek, en soms leuke voorwerpen (om te ruilen). D.m.v. een GPS apparaat gaat u op zoek naar deze verborgen caches. Klik hier voor uitleg van Geocaching.

In onze omgeving liggen veel caches verstopt die u te voet of met de fiets kunt zoeken. U komt hierdoor op mooie plaatsen. GPS apparaten zijn bij ons te huur.

trein.jpg Stoomtrein

In het voorjaar van 1975 werd door een groep enthousiastelingen de eerste aanzet gegeven tot de oprichting van de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij, kortweg VSM. De VSM is gevestigd op de grens van Beekbergen en Lieren en rijdt over het traject Apeldoorn – Dieren en passeert onderweg de Bosrand. De VSM beschikt over een groot aantal stoomlocomotieven. De stoomtrein is een leuk alternatief om de Veluwe te verkennen.

fototoestel.jpg Bezienswaardigheden

Vanaf De Bosrand kunt u leuke uitjes plannen. Apeldoorn staat uiteraard bekend om Paleis het Loo en het aangrenzende Stadspark Berg & Bos, maar de omgeving heeft nog meer te bieden. Er zijn verschillende musea die u kunt bezoeken zoals bijvoorbeeld Nationaal park De Hoge Veluwe met het Kröller-Müller museum en het ondergrondse museum Museonder. Het eigentijdse CODA museum, het Nederlands Openluchtmuseum of Radio Kootwijk.

water.jpg Loenense waterval

Voor de economische ontwikkeling van Apeldoorn werd in 1825 het Apeldoorns kanaal gegraven. Om de toevoer van water in het kanaal zeker te stellen werden er kunstmatige beekjes aangelegd. Door het hoogteverschil zijn er 2 watervallen aangelegd. Met een verval van 15 meter is de Loenense waterval de hoogste waterval van Nederland.

themepark.jpg Attracties

De kinderen kunnen zich goed vermaken in de omgeving met onder andere een wildsafari op de Veluwe, de Apenheul, Burgers Zoo, kinderboerderij Malkenschoten, Koningin Julianatoren, Klimbos Apeldoorn, het Boschbad en recreatiegebied Bussloo. Zijn de kinderen iets ouder dan is het openlucht filmfestival (augustus) in Apeldoorn ook een aanrader.

golf.jpg Pitch&Putt Bussloo

Bij Multi-activiteitencentrum Pitch & Putt Bussloo geniet u van meer dan 20 in- en outdoor activiteiten voor jong en oud! Sportief, gezellig, actief en hilarisch, activiteiten voor iedereen! Je kunt hier heerlijk genieten met een hapje en een drankje voorafgaand, tussendoor of aansluitend aan één van de activiteiten. Meer informatie

Minder mooi weer?

Ook bij minder mooi weer is er genoeg te doen voor jong en oud. Buiten de bovenstaande opties kunt u ook nog een bezoek brengen aan bijvoorbeeld de overdekte zwembaden in Apeldoorn of Deventer.
 
Wilt u een lekker dagje ontspannen of een heerlijke massage, dan is Thermen Bussloo het juiste adres voor u.
 
En wat te denken van een leuke film in één van de bioscopen van Apeldoorn (Vue), of Arnhem (Vue/Pathe)? Of daag elkaar uit op een bowlingbaan.
 
Wilt u iets actiefs doen, dan kunt u ook terecht bij Multi-activiteitencentrum Pitch & Putt Bussloo met onder andere Escaperooms, Lasergamen en Glowgolf.
 
Voor de kinderen mag een trampolinepark natuurlijk niet ontbreken. Streetjump in Apeldoorn staat garant voor veel plezier.